Joseph-Pschorr-House Munich

Joseph-Pschorr-House Munich

This new build project is a hybrid residential/commercial building with a gross floor area of 28,000 m² and 5 upper, and 4 basement floors. The Neuhauser Straße elevation has a façade clad over its full height in brass and glass. The inner courtyard has a kaleidoscopelike facade in mirror glass. In 2014 the building was awarded gold sustainability certification from the DNGB [German Sustainable Building Council].

Project: Joseph-Pschorr-House Munich

Client: Bayerische Hausbau, Munich

ArchitectKuehn Malvezzi Architekten, Berlin

Technical Engineer: a+f fassadenplanung, Frankfurt am Main

Year of construction: 2011 - 2013

Scope of services2,100 m² windows, 220 m² aluminium pillars, 1,600 m² steel pillars, 7,500 m² cold sheet facades in brass, 47 units door leaves, 360 units casements, 26 units lift-slide wings